PSICOTERAPIA EMDR

L’ EMDR neix als ’80 a EEUU a la recerca de conéixer millor com curar el trauma. Avui es una psicoteràpia altament eficient que està mundialment desenvolupada i verificada científicament per a la seva aplicació a molts àmbits:

  • Superació d’estats d’ansietat, pors i fòbies
  • Bloqueig emocional o alteracions d’estat d’ànim.
  • Processos de dol o separació.
  • Augment del rendiment.
  • Transtorns d’alimentació.
  • Alteracions de la son
  • Superació d’adiccions
  • Reparació dels vincles i Autoestima
  • Afrontar canvis o situacions vitals noves (embaraç, lloc treball…)

Es un enfocament integrador on es combinen elements com la reestructuració cognitiva per facilitar el processament de la informació o el ser conscient del Mindfulness, assolint un treball profund i una gestió del canvi tant a nivell cognitiu como a nivell emocional, corporal i conductual.

Aquesta integració es el gran valor afegit d’aquesta psicoterapia, ja que obté ràpidament resultats elaborant una major conexió a nivell neuropsicològic: millorem el processament de la informació, la connexió dels dos hemisferis i diferents àrees cerebrals, també les relacionades amb les reaccions emocionals.

Construim uns processos més funcionals, la nostra memòria i els processos complexes de la nostra ment es reelaboren de manera que aquest patiment minva, es cura i permet un nou estat més serè integrant aprenentatges que poden mantenir-se a llarg plaç.

Es treballa a nivell de passat, present i futur, estabilitzant la situació inicial per a poder superar les dificultats i millorar també a futur, aplicant aquests canvis estructurals reelaborats als diferents àmbits de la vida.

És un procés de 8 fases que sol mostrar canvis en unes 3 sessions, la duració mínima és entre 6 i 12 sessions, sempre en funció del que s’hagi d’abordar en cada cas. Poden incorporar-se també recursos afegits que siguin d’utilitat en una millora posterior per consolidar nous passos endavant.

És la psicoteràpia que recomana l’OMS per al tractament d’Estrès Postraumàtic i actualment està ampliament avalada per entitats científiques també per a les altres aplicacions, amb una avaluació continuada i una evolució dels seus resultats a nivell mundial.

Cristina Ramírez – Psicóloga Col.11230

infohappysoul@gmail.com

http://www.happysoul.es

Scroll al inicio