Resoldre Conflictes – Happy Soul Kids!


Resoldre Conflictes – Happy Soul
Kids!*

El conflicte és natural a la vida. I educar i créixer des d’aquesta premisa pot facilitar un millor desenvolupament de recursos propis, adquirint un funcionament que ja queda com a mecanisme d’aprenentage per a què més endavant vagin assumint i puguin resoldre els reptes de la seva pròpia vida.

La comunicació és la eina clau al nostre avast per tenir cura de la nostra relació happysoul kids!amb els fills. Un to de veu afectuós i uns missatges clars, a vegades fins i tot contundents, però des del respecte, oferint espais a un diàleg obert on totes les opinions poden ser vàlides, on es pugui buscar entre tots la més encertada.

Com a pares i educadors podem contribuir amb petits missatges quotidians, com a mirall dels seus comportaments futurs. En una primera infància estan aprenent a relacionar-se i compartir amb companys, a partir dels 7 anys ja començaran a comparar-se més i a descobrir un entorn més ampli, on aquest mateix entorn marca en bona mesura el llistó de la pròpia autoestima. Un autoconcepte que adquirirà molta rellevància a l’adolescència, l’etapa on els afectes viren cap als que t’envolten, es desenvolupa el pensament abstracte i es comencen a qüestionar els grans quès de la condició humana. El conflicte estarà a flor de pell i haver construit un entorn de diàleg i apropament facilitarà el pas pels entrebancs propis d’aquesta etapa. I en tot cas, mai és tard per reforçar un vincle…

Un altre pràctica sana i efectiva és acostumar-nos a considerar l’error com a oportunitat d’aprenentage i el perdó com a exercici que ens acompanya pel simple fet de ser humans imperfectes amb dret a equivocar-nos.

En detalls quotidians transmetem valors com el respecte o habilitats d’Intel·ligència emocional com l’empatia. D’aquesta manera serà més fàcil que un nen/a pugui observar la diferència com a riquesa. I optimitzar la també natural capacitat d’aprenentage per adquirir una dinàmica de creixement continuat com a persona. Tot plegat, es construieix en petites pinzellades al dia a dia.

I per entrenar-los a resoldre conflictes d’una manera eficient: podem oferir la proposta que ells estableixin una negociació on totes les parts puguin treure algún petit profit, intentant assolir el mínim de renúncies possibles. Perquè allà on hi ha un gran guanyadors, solen haver insignificants perdedors, un rol que ningú desitja. Que ells assoleixin aquest repte sols serà sens dubte un bon regal per a la seva autoestima i les seves habilitats socials. Com dèiem, hauran desenvolupat les habilitats que els hi permetran construir unes relacions sanes i unes amistats més sòlides, recolçats per unes relacions familiars de confiança on de ben segur podran madurar feliços.

*Article publicat al butlletí final de curs de l’AMPA Col·legi St.Andreu de Badalona

Cristina Ramírez – Psicòloga Col.11230

www.happysoul.cat – 645.434.022 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio